Какво е новото в GSM модула с вградено радио?

Благодарим на всички, които проявиха интерес към нашата най-нова разработка: Авариен асансьорен комуникатор (разговорно устройство/телефон/паник бутон за асансьор) с вградено радио. Въпросите, на които ежедневно отговаряме, са почти едни и същи, затова ето отговорите на най-често задаваните:

Имам натрупана сметка на СИМ картата, поставена в GSM комуникатор /за асансьор, за алармена система/. От мобилния оператор твърдят, че през тази карта има изпращани SMS-и, а аз съм ги изключил всичките. Какво да направя?

През миналия месец имахме два случая с клиенти, които ползват наши GSM комуникатори и които внезапно са установили, че сметката им за телефон е 'набъбнала'. Кликнете върху снимката или върху въпроса, за да разберете защо. Ако ползвате смартфон, препоръчваме да посетите нашата Фейсбук страница , където ще откриете същата информация.

Трудно се справям с въвеждане на телефонни номера в сим картата, а и не обичам да пиша есемеси. Има ли още по-лесен начин за въвеждане на телефонните номера в Асансьорния комуникатор?

Да, можете да използвате мастер сим карта (сим карта-майка). Кликнете върху снимката или върху въпроса, за да разберете как.

За пръв път ще работя с дайлера на ЕТА СИС. Как става първоначалното включване?

Как става първоначалното включване и въвеждане на инсталаторски телефон можете да видите в канала на ЕТА СИС в youtube тук

Ще ползвам стара симкарта с много номера в нея. Как да ги изтрия?

Как да изтриете записаните в SIM картата номера можете да видите в канала на ЕТА СИС в youtube тук. Внимание - този начин на изтриване на симкартата ресетва дайлера до фабрични настройки и може да се наложи да го препрограмирате.

Как да ресетна GSM комуникатора?

Как да ресетнете дайлера до фабрични настройки (внимание - при ресет се изтриват записаните в SIM картата номера!) можете да видите в канала на ЕТА СИС в youtube тук

Какви са разликите между модел Emb v1.17 и най-новата версия от юни 2015г - Emb v1.18 GSM комуникатори?

Във външния им вид и хардуера няма промяна.Има две промени в софтуера. Първата: след първоначално включване, дайлерът записва като инсталаторски първия номер, от който получи позвъняване. Как става това стъпка по стъпка можете да научите от описанието или кликнете тук. Другата промяна касае възможността за изпращане на SMS със собствен текст. Вече има възможност за въвеждане на три SMS-а със собствен текст: OwnSMS1, OwnSMS2 и OwnSMS3. За повече информация кликнете тук

Какви са разликите между стария (Emb v1.0) и новия модел (Emb v1.17) GSM комуникатори?

Във външния им вид има много малка промяна - върху стикера на новия модел липсва отвора за светодиода STATUS. Мястото на светодиода е променено - вече се намира под антената, а просветването му се вижда през стикера. За по-сигурно погледнете партидния номер на гърба на кутията. За разликите в начина на функциониране можете да прочетете тук

Как може GSM дайлер Emb да се използва като самостоятелна система за известяване?

Кликни тук за отговора

Как да свържа изходите на GSM комуникатора, за да ги управлявам?

Схема за свързване на релета към GSM Emb: изтеглете файл 'Инсталиране' по-долу.

Защо в последно време получавам GSM дайлер Emb с покрити със силикон изходи?

Изходите са работещи. Който желае да ги ползва, трябва просто да отстрани силиконовото покритие. Защитени са със силикон, защото в последно време имахме няколко случая, в които бе подавано напрежение към тях.

Мога ли да чувам какво става в помещението с GSM дайлер Emb?

ДА. Кликни тук за подробности

Как да захраня GSM дайлер Emb, когато го свързвам към пожароизвестителна централа със захранващо напрежение 24V?

Кликни тук за отговора

Как може при задействане на аларма ПУМА тя да бъде изключена от ГСМ на потребителя?

Кликни тук за отговора

Как да се свържат пожарни датчици към ПУМА?

Кликни тук за отговора

Може ли включване на алармената система ПУМА да става само с един бутон (пенсионерите например по-трудно се оправят с клавиатури)?

Кликни тук за отговора