Назад

Обща информация за GSM СОД (GSMSODINFO)

 


Кратко описание:
Научете повече


Технически параметри:
Софтуерът за централна станция дава цялата необходима за обекта информация аналогично на радио СОД. Работи под Linux и е WEB базиран, което дава следните предимства:
- може да се осъществява достъп от Интернет през криптиран тунел
- позволява паралелна работа на няколко централни станции, разположени в различни градове като информацията се дублира и събира по GPRS дори ако локалната мрежа пропадне
- ОС Linux е безплатна и надеждна

Дублирането на радио и GSM предаватели за много важни обекти повишава сигурността (труднo могат да бъдат заглушени едновременно радиосигнал и няколко клетки на мобилен опертатор).  Използването на GSM СОД позволява и да бъде увеличен периметъра на действие на охранителните фирми. Подходящ е за клиенти в планински райони, които могат да поддържат само GSM централна станция (без да плащат всяка година радиочестоти).

Обменът на информация м/у обекта и централната станция става по GPRS, а в случаите на пропадането му- по CSD. Комуникаторите са закачени непрекъснато в Интернет, така че разполагате с информация от обектите в реално време. Използват се карти в група, като с мобилния оператор се постига договорка за изгодна месечна такса, която да включва както трафика през интернет, така и обмена на данни по CSD.

GSM предавателите (GSMSODD) се различават от моделите с директно позвъняване. Aко в даден момент решите да изградите GSM централна станция, а вече имате закупени и монтирани дайлери от модел GSMSIM 300 xxx, на практика ще използвате същите устройства, само ще им сменим (безплатно) процесорите. Ако имате закупени и монтирани дайлери от модел GSM Emb v ххх, ще Ви ги препрограмираме безплатно. GSM предавателите (GSMSODD) могат да бъдат свързани към всяка алармена система. Неудобство при използването им е, че не можете да различите точно коя зона е сработила.

Затова за нови обекти, за които това е от съществено значение, препоръчваме използването на нашия GSM контролен панел PUMA, който е с:
- LCD клавиатура (до 8 броя),
- деление на 2 групи + възможност за една обща (глобална),
- 8 хардуерни зони + по една за всяка клавиатура (т.е. общо 16 зони),
- вграден GSM комуникатор.
- Икономически атрактивна възможност за добавяне на паник бутон
- Икономически атрактивна възможност за управление на централата с безконтактни карти или ДУ

Контролният панел ПУМА може да бъде окомплектован по Ваш избор. В SIM картата, поставена в него, се записва номера на един от модемите в централната станция. След като бъде инсталиран и програмиран, ПУМА се свързва с този номер и предава настройките си на централата. От този момент нататък, разполагате с пълна информация за статуса на обекта в реално време.

Инсталиране                              Работа